• caspar de haan is partner in OMDUS

VCA** certificaat is wederom binnen!

VCA** certificaat is wederom binnen! 1920 1080 Caspar de Haan

Actueel

VCA** certificaat is wederom binnen!
Datum: 22 januari 2021

Wat de APK is voor een betrouwbare auto, is het VCA-keurmerk voor een organisatie die haar veiligheids- en gezondheidsbeleid op orde heeft. Het keurmerk is drie jaar geldig, maar daarna moet je als organisatie weer met de billen bloot. Caspar de Haan werd eind 2020 grondig binnenstebuiten gekeerd door de auditors van KIWA. Samen met onze VGM-coördinator bezochten ze verschillende projecten, onze kantoren en het magazijn. Om uiteindelijk het felbegeerde certificaat aan ons toe te kennen: Caspar de Haan is ook de komende drie jaar VCA-gecertificeerd.

VCA**

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het certificaat, kent verschillende versies. Voor organisaties die een redelijk eenvoudige operatie zonder onderaannemers voeren, volstaat het certificaat met één ster. Er is een apart certificaat voor bedrijven in de petrochemie en voor organisaties die wel met onderaannemers werken is er het certificaat met twee sterren. Een must-have, waar je wel heel wat voor moet doen!

VCA Caspar de Haan

(foto genomen voor de mondkapjesplicht)

Eisenpakket

Iedereen wil natuurlijk veilig werken. En iedereen wil dat ook graag uitstralen. Maar … iedereen weet ook dat het er in de praktijk helaas niet altijd van komt. Een ongeluk zit letterlijk in een klein hoekje. Haast, gemakzucht of zelfoverschatting zorgen helaas nog steeds voor veel bedrijfsongevallen. Met een VCA-certificaat toont een organisatie niet alleen aan dat ze veiligheid en gezondheid serieus neemt, maar daar ook actief mee bezig is. Zo is de directie actief betrokken bij het beleid en zijn er scholings- en bewustwordingssessies voor het personeel. Daarnaast is het VGM-handboek up-to-date en worden de projecten, gereedschappen en materialen regelmatig geïnspecteerd. 

Vlag en wimpel

We hadden er stiekem wel al op gerekend, maar het blijft elke keer spannend. Gelukkig was KIWA, de externe partij die de inspectie uitvoerde, bijzonder enthousiast. En dat is allemaal te danken aan onze geweldige mensen, die zich elke dag weer veilig inzetten op onze projecten.

Opgelucht, maar voldaan ontving Sandra, onze VGM-coördinator, het certificaat. We zijn blij dat we ook de komende drie jaar VCA** gecertificeerd zijn. Het is het mooie bewijs dat we goed voor onze medewerkers zorgen en dat we veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel hebben staan.


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl