• caspar de haan is partner in OMDUS

Renovatie Korvelplein alsnog in volle gang

Renovatie Korvelplein alsnog in volle gang 1500 1000 Caspar de Haan

Actueel

Renovatie Korvelplein alsnog in volle gang
Datum: 5 juni 2020

Ook aan Tilburg is de coronacrisis niet ongemerkt voorbij gegaan. Net voor de start van de renovatie van 52 appartementen aan het Korvelplein, kwam alles stil te liggen. Samen met opdrachtgever TBV Wonen keken we direct naar veilige mogelijkheden om de renovatie te starten. Daarbij stond de veiligheid van de bewoner centraal.  Na een korte ‘pauze’ zijn de werkzaamheden aan het Korvelplein nu in volle gang. En die werkzaamheden zijn behoorlijk ingrijpend. Zo krijgen de bewoners een compleet nieuwe verwarmingsinstallatie en zonnepanelen. We vernieuwen badkamer, keuken en toilet en de woningen worden volledig geïsoleerd. Dankzij een slimme oplossing blijft de overlast voor de bewoners beperkt.

Luxe

Een renovatie is een ingrijpende gebeurtenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aandacht voor bewoners een steeds belangrijker onderdeel is van een renovatietraject. Nu de coronacrisis een stempel op de samenleving drukt, komt daar nog een extra uitdaging bij. Want hoe renoveer je een woning terwijl je zo min mogelijk overlast veroorzaakt en ook nog eens volgens strenge protocollen werkt?

‘Gelukkig’ verkeren we aan het Korvelplein in een luxepositie. Tijdens de start staan er namelijk zes appartementen leeg. In overleg met TBV Wonen besluiten we de leegstaande woningen als eerste aan te pakken. Die aanpak brengt twee grote voordelen met zich mee: de leegstaande woningen bieden ons de mogelijkheid deze volledig contactloos te renoveren. We kunnen ‘oefenen’ en het renovatieproces verder aanscherpen, zonder dat we daarbij overlast veroorzaken voor bewoners. Maar het grootste voordeel? We hebben na de renovatie maar liefst vijf volledig ingerichte slaapwoningen waar bewoners tijdelijk naartoe kunnen.

 

Volksverhuizing

Na de renovatie van de leegstaande woningen, leveren we deze compleet ingericht op. We gaan in gesprek met de bewoners van de volgende appartementen en bieden hun aan gebruik te maken van een slaapwoning. Zo kunnen ze het resultaat van de verbetering van hun eigen appartement rustig afwachten. Op afstand, van alle gemakken voorzien en zonder overlast. Dat deze aanpak gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat alle rustwoningen ‘bewoond’ zijn. Het is een win-winsituatie: voor de bewoners blijft de overlast beperkt. Ze hebben een hele woning tot hun beschikking en hebben geen last van geluidsoverlast of stof. Wij kunnen ondertussen ongestoord en op veilige afstand de woning renoveren.

Oplevering

Het verblijf in een andere woning is en blijft natuurlijk logeren. En hoe goed een rustwoning ook ingericht is, ze kan nooit tippen aan het comfort van de eigen woning. Voor de bewoners van het Korvelplein is het een mooi vooruitzicht dat zij vanaf 12 juni weer in hun eigen woning terechtkunnen. Dat die woning dan vele malen veiliger, comfortabeler en energiezuiniger is dan voorheen, is een mooie bonus.

Lees meer over onze contactloze aanpak op de speciale website: www.contactloosrenoveren.nl


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl