• caspar de haan is partner in OMDUS

Op weg naar zero CO2-uitstoot investeren we nu in lokale projecten

Op weg naar zero CO2-uitstoot investeren we nu in lokale projecten 1575 1181 Caspar de Haan

Actueel

Op weg naar zero CO2-uitstoot investeren we nu in lokale projecten
Datum: 8 november 2022

Zero CO2-uitstoot in 2030, dat is ons doel. Tot de dag dat we dat doel bereiken, investeren we in een lokaal klimaatproject dat werkt aan vermindering van CO2-uitstoot.

Stapsgewijs reduceren

De stap naar zero CO2 zet je niet in één keer. Het vraagt tijd en gaat in kleine stappen. Toch kunnen we nu al wat doen: “Door te investeren in een lokaal klimaatproject zorgen we dat de uitstoot die nu nog onvermijdelijk is, wel wordt gecompenseerd”, legt Cas de Haan uit.

“Dat doen we samen met Climate Neutral Group (CNG). Zij hebben ons geholpen om onze CO2-voetafdruk te berekenen. Hierin zit bijvoorbeeld de uitstoot van ons kantoorpand en ons wagenpark. Vervolgens heeft CNG geholpen bij het kiezen van een passend klimaatproject. Als Brabants familiebedrijf ging onze voorkeur natuurlijk uit naar het investeren in een lokaal, Brabants project. Een project dat bij ons bedrijf past. Op deze manier kunnen we direct bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot binnen Brabant.”

Investeren in biogas is investeren in de Nederlandse maatschappij

Het boerenleven kenmerkt ons Brabantse buitengebied. De sector toont veel initiatieven om duurzaam en toekomstbestendig te worden. De huidige stikstofdiscussie zet boerenbedrijven echter onder zware druk. In sommige gebieden moeten boeren zorgen voor een reductie van maar liefst zeventig procent.

Met onze investering worden biogasinstallaties bij veehouderijen geplaatst. Uit een mengsel van mest uit de veehouderijen, akkerbouwgewassen en restproducten uit de voedingsmiddelenindustrie wordt biogas gewonnen. Dit methaangas wordt in een warmtekrachtkoppeling omgezet in duurzame elektriciteit die via een groene stroomleverancier aan Nederlandse huishoudens wordt geleverd.

Het project is volledig circulair opgezet. Het methaangas dat vrijkomt, wordt in deze biogasinstallaties opgevangen en omgezet naar groene stroom. Eén kg methaan staat gelijk aan 28kg CO2. Op deze manier komt er dus minder CO2 terecht in de atmosfeer. Daarnaast voldoen deze boerenbedrijven ruimschoots aan de door de overheid gestelde stikstofabsorptielimieten in hun omgeving. En krijgen zij een belangrijk steuntje in de rug op weg naar een circulair, toekomstbestendig boerenbedrijf.

In de toekomst CO2-neutraal

De grootste wens voor Caspar de Haan is om vanaf 2030 CO2-neutraal te zijn door helemaal geen CO2 meer uit te stoten. De inzichten in onze CO2-uitstoot helpen ons om onze uitstoot gericht te kunnen reduceren.

De komende periode richten we ons op het verduurzamen van ons wagenpark, het toepassen van biobased en circulaire bouwmaterialen, het verduurzamen van onze kantoren door van het gas af te gaan en het overstappen op groene stroom. Op die manier werken we stapsgewijs naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering en een gezonde en leefbare toekomst voor onze volgende generaties.

Meer weten over dit biogas project? Neem contact op Selena Lijnsvelt (selenalijnsvelt@caspardehaan.nl).


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl