• caspar de haan is partner in OMDUS

Caspar de Haan weer op de hoogste trede van de PSO-ladder

Caspar de Haan weer op de hoogste trede van de PSO-ladder 1152 768 Caspar de Haan

Actueel

Caspar de Haan weer op de hoogste trede van de PSO-ladder
Datum: 24 februari 2021

Het is alweer even geleden, maar … we hebben opnieuw de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. PSO is een keurmerk van TNO voor bedrijven die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het is veel meer dan dat en de berekening ervan is nog niet zo simpel. Zo moet je heel wat doen om op de hoogste trede (3) terecht te komen. We zijn natuurlijk hartstikke blij met de erkenning, maar eerlijk gezegd is het voor ons niet meer dan normaal om iets terug te doen voor anderen.

Direct en indirect

Elke twee jaar is het raak: dan komt een externe partij het PSO-keurmerk toetsen. Tijdens de audit zijn er twee zaken belangrijk: de directe bijdrage en de indirecte bijdrage die een bedrijf levert. Om de directe bijdrage te bepalen, kijkt de auditor bijvoorbeeld naar het aantal mensen ‘met een kwetsbare arbeidsmarktpositie’ dat in dienst is. Dit kunnen mensen zijn die uit de bijstand komen of die geïmmigreerd zijn, maar ook leerlingen met niveau 1 of 2 vallen binnen de PSO-doelgroep. Het aantal medewerkers dat binnen de scope van PSO valt, wordt naast het totale aantal medewerkers gehouden. Het percentage bepaalt mede de score op de PSO-ladder. Natuurlijk kijkt de auditor ook of er goede begeleiding en ondersteuning is.

Daarnaast toetst een externe partij de indirecte bijdrage. Deze bijdrage wordt bepaald door het samenwerken met andere PSO-gecertificeerde organisaties. Door deze keten te stimuleren, draag je als organisatie indirect bij aan de werkgelegenheid van mensen in de PSO-doelgroep.

Social return

Social return is het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Caspar de Haan trekken we dat begrip iets breder. We doen ook graag iets terug voor de mensen bij wie we werken. Zo zet onze stichting De Helpende Haan sociale projecten op in de buurten waar we actief zijn. Om op die manier bij te dragen aan duurzame en sociale wijken.

We vinden het belangrijk dat mensen, voor wie dat misschien niet vanzelfsprekend is, goede kansen krijgen. Al jaren nemen we daarom mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. We leiden ze op, begeleiden ze en helpen ze bij het (opnieuw) opbouwen van hun leven. Onze aanpak heeft al voor heel wat succesverhalen geleid en we zijn zeker van plan onze sociale kant verder te blijven ontwikkelen. Dat we hier weer de hoogst mogelijke waardering voor hebben gekregen, is een geweldige erkenning voor ons werk.

Over PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl