• caspar de haan is partner in OMDUS

Actueel

Brandveiligheid in parkeergarages
Datum: 27 februari 2024

Hoe hou je parkeergarages veilig met de komst van elektrische voertuigen? De komst van elektrische voertuigen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van brandveiligheid in parkeergarages. Veel parkeergarages zijn gesitueerd in kelder van een woongebouw of appartementencomplex. Het laden van deze voertuigen geeft verschillende risico’s die een specifieke aanpak vereisen. Lees in deze blog hoe ons team van specialisten onze opdrachtgevers begeleidt bij het borgen van een veilige omgeving.

Risico elektrische voertuigen in parkeergarages

Het laden van elektrische voertuigen in afgesloten ruimtes, zoals een parkeergarage, brengt aanzienlijke risico’s met zich mee voor het gebouw en de veiligheid van de omgeving. Dit komt doordat elektrische voertuigen spontaan kunnen ontbranden waarbij de temperaturen van de brand aanzienlijk hoger liggen. Deze hogere temperaturen maken het niet alleen moeilijker om de brand te blussen, maar kunnen ook ernstige schade aanrichten aan de constructie van het gebouw, waardoor de constructie en veiligheid in gevaar kunnen komen en het gebouw mogelijk voor langere tijd onbewoonbaar is. Het is dus van cruciaal belang om extra aandacht te besteden aan het beschermen van de brandveiligheid van parkeergarages om de ernstige gevolgen van brand te voorkomen en de veiligheid van bewoners, gebruikers en voertuigen te waarborgen.

Focus op brandwerende werkzaamheden

We werken samen met gespecialiseerde partners samen om brandwerende maatregelen in parkeergarages te implementeren. Je kunt niet altijd een brand voorkomen maar we kunnen wel de juiste maatregelen treffen om leven van mensen te beschermen in het geval van een noodsituatie. Onze projectleiders en specialisten zorgen ervoor dat het advies dat we geven praktisch uitvoerbaar is. We begrijpen dat parkeergarages unieke uitdagingen met zich meebrengt en daarom zorgen we voor een praktisch uitvoerbaar advies en met zorgvuldige planning en coördinatie voeren we de benodigde maatregelen uit. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin mensen veilig hun voertuigen kunnen parkeren en waarin de impact van brand tot een minimum wordt beperkt.

We vertellen je graag meer!

Benieuwd naar onze aanpak om parkeergarages veiliger te maken, vooral met betrekking tot brandveiligheid en het laden van elektrische voertuigen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ons team staat klaar om u te informeren over onze oplossingen en ervaringen op dit gebied.

Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl