• caspar de haan is partner in OMDUS

Persbericht: Bouwend Nederland en JA21 bezoeken uniek renovatieproject in Den Bosch

Persbericht: Bouwend Nederland en JA21 bezoeken uniek renovatieproject in Den Bosch 1392 928 Caspar de Haan

Actueel

Persbericht: Bouwend Nederland en JA21 bezoeken uniek renovatieproject in Den Bosch
Datum: 21 november 2022

Eindhoven, 18 november 2022 – Op de Dag van de Ondernemer, bezocht een delegatie van branchevereniging Bouwend Nederland en woningcorporatie Mooiland het Ortduynen complex aan de Wethouder Schuurmanslaan in Den Bosch. Samen met Nicki Pouw-Verweij, lid van de Tweede Kamerfractie van JA21, hebben Caspar de Haan onderhoud & renovatie en De Variabele hen rondgeleid. Tijdens een ingrijpend renovatie- en moderniseringsproject worden bij 99 appartementen de volledige voorgevels vervangen en krijgen de bewoners beschikking over balkons. Daarnaast worden de woningen gasloos gemaakt. Woningcorporatie Mooiland, eigenaar van het complex, verbetert hiermee de kwaliteit, veiligheid, energiezuinigheid en betaalbaarheid van de appartementen. En dat terwijl de bewoners hun woning tijdens de verbouwing niet hoeven te verlaten.

Het familiebedrijf Caspar de Haan onderhoud & renovatie werkt met één doel voor ogen: zoveel mogelijk vastgoed verduurzamen. In de ambitie om uit te groeien tot landelijke partner in vastgoedverduurzaming zijn de bedrijven Caspar de Haan en De Variabele recentelijk gefuseerd. Joep Burghouts, De Variabele: “In Nederland zijn circa 2,4 miljoen woningen in handen van woningcorporaties. De Variabele en Caspar de Haan willen samen een grote impact hebben op de verduurzaming van deze sociale woningbouw. Niet alleen door eigen projecten maar ook via samenwerkingspartners, die met onze innovatieve technologieën werken.”

Ingrijpende verbouwing

Bart Kivits, directeur Mooiland: “Dit project is heel speciaal en anders dan onze reguliere duurzaamheidsprojecten. We gaan hier echt een stap verder. We werken niet alleen aan gasvrije woningen, maar werken ook aan verbeteren van het wooncomfort voor bewoners door onder andere balkons toe te voegen. Zowel het project zelf als de samenwerking met Caspar de Haan zijn daarin uniek.” Cas de Haan: “Woningcorporatie Mooiland is ambitieus in haar duurzaamheidsdoelstellingen. Door woningen gasloos te maken en beter te isoleren, blijven de woningen betaalbaar voor de huurders. De renovatie en modernisering van de 99 appartementen aan de Wethouder Schuurmanslaan is zeer ingrijpend. De volledige gevel van elk appartement wordt eruit gehaald en vervangen door nieuwe prefab geveldelen. Daarna worden er balkons geplaatst zodat de bewoners buiten kunnen zitten. Er zijn warmtepompen en zonnepanelen op het dak geplaatst, de radiatoren in de appartementen worden vervangen en het ventilatiesysteem wordt vernieuwd. Al deze ingrepen worden gedaan terwijl de bewoners gewoon in het appartement blijven wonen. Daarvoor is goede communicatie met de bewoners een vereiste.”

Politieke maatregelen nodig om verduurzaming te versnellen

Cas de Haan: “Wij zijn vereerd met het bezoek van Bouwend Nederland en Nicki Pouw-Verweij van JA21. Om alle woningen in Nederland voor 2050 gasloos te maken, is een goede samenwerking in onze branche nodig., is een goede samenwerking in onze hele branche nodig. De politiek speelt daarbij een belangrijke rol. We hebben duidelijke doelen nodig, waar iedereen naartoe kan werken. De politiek bepaalt de kaders en schetst het perspectief. Het is dan aan onze branche om te laten zien wat er met innovatieve technologieën en oplossingen allemaal realiseerbaar en haalbaar is.”


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl