• caspar de haan is partner in OMDUS

Veiligheid voor alles bij Jurriaan Pels Wooncentrum

Veiligheid voor alles bij Jurriaan Pels Wooncentrum 2250 1500 Caspar de Haan
Renovatie
Veiligheid voor alles bij Jurriaan Pels Wooncentrum

Projectinformatie

Klant: Woonzorg
Plaats: Eindhoven
Omvang: 184 appartementen

De coronacrisis heeft één ding duidelijk gemaakt: we moeten op een andere manier werken. Veiligheid, hygiëne en afstand waren nog nooit zo belangrijk. En dat geldt zeker als je bij een kwetsbare groep werkt. De renovatie van ruim 180 appartementen in Jurriaan Pels Wooncentrum vraagt dan ook om de nodige afstemming en kritisch denkwerk. Want hoe zorg je ervoor dat je in relatief kleine appartementen veilig en verantwoord omgaat met de gezondheid en veiligheid van bewoners op leeftijd? Samen met opdrachtgever Woonzorg werkten we een aantal maatregelen uit.

Jurriaan Pels Wooncentrum

Jurriaan Pels Wooncentrum in Eindhoven is een bijzonder project; de bewoners van dit complex vallen in de oudere en kwetsbare doelgroep. Eerder maakten we al grote stappen met ‘contactloos renoveren’, een uitgebreid plan dat bestaat uit veilige stappenplannen voor verschillende werkzaamheden. Samen met Woonzorg deden we daar nog een schepje bovenop. Niet alleen door extra communicatie en begeleiding, maar ook door de inzet van extra middelen.

Jurriaan Pels opname

Project ‘Duurzaam Wonen’

Het project ‘Duurzaam Wonen’ is ingrijpend voor de bewoners van Jurriaan Pels. Zo vervangen we de volledige pui en krijgen ramen HR++ glas. De appartementen krijgen mechanische ventilatie, nieuwe radiatoren en vensterbanken. We knappen het schilderwerk op, verbeteren de elektra en we plaatsen zonnepanelen op het dak. Een groot project dat normaal gesproken al de nodige flexibiliteit van bewoners en medewerkers vraagt. Maar dat nu nog een aantal extra uitdagingen met zich meebrengt.

Extra maatregelen

Bovenop de eerdere maatregelen uit contactloos renoveren, dragen onze medewerkers nu altijd en overal een mondkapje. Voeren we gesprekken op afstand. Zetten we heldere schermen neer in deuropeningen. Vragen we bewoners hun appartement te verlaten tijdens de werkzaamheden. En zetten we onze werkruimte duidelijk af met schermen, bordjes en linten. Zo doen we alles om veilig en op ruime afstand te werken.

Jurriaan Pels middelen

Veiligheid centraal

Met contactloos renoveren en deze extra maatregelen laten we de bewoners van Jurriaan Pels zien dat hun veiligheid juist nu centraal staan. En dat werkt. De bewoners zijn bijzonder tevreden met onze zorgvuldige aanpak. Naar verwachting zijn alle appartementen in het eerste kwartaal van 2021 klaar en werken we samen met Woonzorg aan een duurzame en gezonde toekomst!

Op de website  www.contactloosrenoveren.nl lees je alles over onze aanpak.

Jurriaan Pels


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Ringbaan-Zuid 305
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl