• caspar de haan is partner in OMDUS

Van land tot pand: stro als isolatiemateriaal voor binnendaken

Van land tot pand: stro als isolatiemateriaal voor binnendaken 578 578 Caspar de Haan

Actueel

Van land tot pand: stro als isolatiemateriaal voor binnendaken
Datum: 6 juni 2024

Na maanden van samenwerken met verschillende partijen, uitvoerig experimenteren in ons opleidingscentrum en gewoonweg ‘doen’, zijn we gestart met ons eerste project: het isoleren van binnendaken met stro in twaalf woningen in Uden. Hoe dit proces van land tot pand verloopt, hebben we in een video vastgelegd.

Waarom stro?

“Stro is een biobased materiaal dat rechtstreeks van het land komt. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en vermindert restafval bij boerderijen. Door stro in te blazen als isolatiemateriaal, maken we gebruik van een grondstof die ook nog eens lokaal verkrijgbaar is. Dit sluit naadloos aan bij onze visie op circulair bouwen en duurzaam renoveren”, vertelt Robbert-Jan, werkvoorbereider.

De voordelen van het isoleren van binnendaken met stro zijn onder andere dat het zorgt voor een warme winter, een koele zomer, een lagere energierekening en dat het een duurzaam materiaal is.

In ons opleidingscentrum hebben we uitgebreid geëxperimenteerd met het inblazen van stro als isolatiemateriaal in een proefdak. Omdat het inblazen van stro een relatief nieuwe techniek is, hebben we veel tijd gestoken in het verfijnen van de techniek voordat we op het project aan de slag zijn gegaan. Het is namelijk een specialistisch product dat zorgvuldig en deskundig verwerkt moet worden om vocht en ongedierte buiten te houden.

Van land tot pand

Om het hele proces van stro inblazen vast te leggen, hebben we in samenwerking met onze partners een video gemaakt. Deze video laat zien hoe we stro van het land halen en dit vervolgens gebruiken om woningen te isoleren. Het is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking en innovatie hand in hand gaan.

Samenwerken

We doen dit natuurlijk niet alleen. We werken in dit project samen met woningcorporatie Area, Rabobank, Building Balance en akkerbouwer John Verberne.

De daken van twaalf huurwoningen In Uden zijn bijna klaar en biobased geïsoleerd. Het resultaat mag er zijn! Blijf ons volgen voor de laatste ontwikkelingen. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over het inblazen van stro?

Bekijk de video van het proces van stro inblazen hieronder.

Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5652 CL Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkesstraat 23
Postbus 309
5916 PX Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Dr. Paul Janssenweg 145
Postbus 1029
5025 SZ Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl