Transformatie van kantoorgebouwen in Nuenen 

Transformatie van kantoorgebouwen in Nuenen  5104 3403 Caspar de Haan
Transformatie van kantoorgebouwen in Nuenen 

Projectinformatie

Klant: Helpt Elkander
Plaats: Nuenen
Omvang: 20 appartementen

In recordtijd kon Helpt Elkander 20 appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens aan het woningbestand in Nuenen toevoegen. Deze transformatie duurde amper een jaar en was mede daarom een meesterproef voor ons. We zijn erin geslaagd om kantoren succesvol om te bouwen tot toekomstbestendige woningen.

Voor Helpt Elkander veranderden we twee kantoorgebouwen tot wooncomplexen voor 1- of 2-persoons huishoudens. Het oude politiebureau en een voormalig kantoor van Helpt Elkander kregen zo een mooie, duurzame toekomst.

Sneltrein

Een jaar geleden was er bijna letterlijk nog niks. Er stonden twee kantoren en de opdracht lag op tafel. De een is een voormalige politiepost, met cellenblok zelfs. De ander was een kantoor van de opdrachtgever zelf. We hadden de tender gewonnen en gingen de uitdaging graag aan.

In sneltreinvaart pakten we direct de transformatie samen met ontwikkelaar PM+ op. “In slechts zes weken hebben we samenwerking opgetuigd”, vertelt Joost Engelen van PM+. “Op basis van vertrouwen en dankzij medewerking van Helpt Elkander konden we snel handelen. Dat was mooi.”

Om vervolgens alles op tijd af te krijgen, werkten we op het einde zelfs in het weekend door. De inkt van de bouwtekeningen was nog niet droog of we hielden al een feest voor de nieuwe bewoners.

Gasloos

De nieuwe appartementen, 14 in de Vincent van Goghstraat en 6 aan het Bergvinkhof, hebben geen gasaansluiting. Daarmee zijn het de eerste gasloze sociale huurwoningen in Nuenen. Koken gaat elektrisch, voor de verwarming en warm water zijn er warmtepompen geïnstalleerd. De elektriciteit komt zoveel mogelijk van de zonnepanelen die we op het dak plaatsten. Nieuwe kozijnen en dikke voorzetwanden zorgen voor zeer goede isolatie. De bewoners hebben daardoor een lage energierekening. Bovendien dragen zij en Helpt Elkander zo bij aan minder CO2-uitstoot.

Nuenen heeft behoefte aan zo’n 300 sociale huurwoningen. “Dit is een mooi begin”, aldus wethouder Caroline van Brakel, verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en wonen in Nuenen. “De woningen zijn voor kleine huishoudens en zijn ontwikkeld met het oog op de betaalbaarheid voor de huurders. Om de realisatie van deze woningen mogelijk te maken, hebben we als gemeente een subsidie verleend. Het feit dat de woningen duurzaam zijn – want gasloos- juichen we toe. Ook het hergebruiken van leegstaande kantoren, zeker op zo’n centrale plek, is een goede ontwikkeling. Dit is mooi voorbeeld van duurzaam ruimtegebruik.”


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5600 AA Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkestraat 23
Postbus 309
5900 AH Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Ringbaan-Zuid 305
Postbus 1029
5004 BA Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.