De jeugd heeft de toekomst, ook bij Caspar de Haan

De jeugd heeft de toekomst, ook bij Caspar de Haan 1600 1200 Caspar de Haan

Actueel

De jeugd heeft de toekomst, ook bij Caspar de Haan
Datum: 10 september 2020

In een tijd waarin goede vakmensen schaars zijn, is het fijn als je talent aan je kunt binden. En met het oog op de toekomst is het een mooie bijkomstigheid als het om jong talent gaat. Want jongeren kiezen steeds minder vaak voor een loopbaan in de bouw. Gelukkig hebben we bij Caspar de Haan een aantal getalenteerde, jonge mensen rondlopen. En om hen voor lange tijd aan ons te binden, investeren we flink in hun ontwikkeling.

Nijpend tekort

Deze maand haalden Mike en Aivar hun diploma diploma ‘niveau 3’ aan de schildersvakopleiding en kreeg Miki zijn certificaat ‘niveau 2’. Tijdens hun opleiding werken ze bij Caspar de Haan en daar zijn we maar wat blij mee. Er is namelijk een nijpend tekort aan schilders, timmermannen, elektriciens, stukadoors en andere vaklui. De aanwas van nieuw talent loopt al jaren terug en de werkende vakmensen worden er niet jonger op. Voor veel bedrijven is de zoektocht naar jong talent een halszaak geworden. En dat blijft voorlopig nog wel even zo …

Uit onderzoek van USP Marketing blijkt dat slechts 14% van de schilders in Nederland jonger is dan 35 jaar. Dat percentage staat in schril contrast met de ‘oudere’ schilders. Zo is 30% van hen 46-55 jaar en is maar liefst 28% ouder dan 55. Om het gapende gat de komende jaren te vullen zijn er dus nieuwe vakmensen nodig. Heel veel nieuwe vakmensen.

Jong talent

Hoewel steeds meer jongeren dus kiezen voor een loopbaan in andere sectoren, lukt het Caspar de Haan nog steeds om jong talent aan zich te binden. Gelukkig zijn er nog genoeg gemotiveerde en leergierige vakmensen die de schoonheid van het vak waarderen. Enthousiastelingen die graag met hun handen werken en er energie van krijgen om gebouwen, kozijnen, deuren of vertrekken op te knappen. Ze volgen vakopleidingen of laten zich omscholen tot timmerman, schilder, stukadoor of elektricien. Wij koesteren onze jonge talenten en investeren graag in hun toekomst.

Ze krijgen goede begeleiding en werken met het beste materiaal. We geven ze de ruimte om zich te ontwikkelen. Niet alleen als vakman, maar ook als persoon. We verzorgen scholing en opleidingen in onze eigen Academy. Zo zorgen we niet alleen voor geschoold en duurzaam inzetbaar personeel, maar ook voor mensen die doen wat ze graag doen. En dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. De roep om vakmensen verdwijnt namelijk nooit. Technologie neemt dan wel een aantal taken en werkzaamheden over, tegen een echte vakman of –vrouw valt niet op te boksen!


Gerelateerd

Onze locaties

Eindhoven

Hastelweg 218
Postbus 1
5600 AA Eindhoven

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

‘s-Hertogenbosch

Rietveldenweg 47c
Postbus 3261
5203 GD s’-Hertogenbosch

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Venlo

Hakkestraat 23
Postbus 309
5900 AH Venlo

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Tilburg

Ringbaan-Zuid 305
Postbus 1029
5004 BA Tilburg

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

Raamsdonksveer (Koster Totaalonderhoud)

Meerval 20
4941 SK Raamsdonksveer

Tel: 0162 57 27 00
info@kostertotaalonderhoud.nl
www.kostertotaalonderhoud.nl

Deurne

Doctor Huub van Doorneweg 26H
5753 PM Deurne

Tel: 040 250 1999
info@caspardehaan.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.